top of page

Epilsayon Yapılan Bölge

Güncelleme tarihi: 27 Ağu 2023


İğneli epilasyon uzun süredir kullanılan en eski epilasyon yöntemidir. Eski iğneli epilasyon makinelerle şimdiki iğneli epilasyon makineler arasında çok büyük farklar vardır.. Daha acısız ve ağrısızdır. FG Epilasyon Merkezi sizin için yenilikleri takip etmektedir. Son model cihazları ile istenmeyen tüylerinizden kurtulabilirsiniz.



iğneli epilasyon akımla çalışılan bir yöntemdir.

Kıl kanallarından gönderilen akım kıl hücresinin yok olmasını sağlar. Kişinin cilt hassasiyetine göre ayarlama imkanı vardır. İğneli epilasyon kalıcı çözümlerdendir. Altın, Gümüş İnce ve yumuşak iğnelerle kıl köküne girip zayıf akımlı elektrikle köklerin yakılması işlemidir. Tahrip olan kıl daha sonra cımbızla çekilerek alınır. Seansların sayısı, iğneli epilasyon yapılan bölgedeki tüy yoğunluğuna ve tüylerin alınmaya uygun gelişmişlik evresine göre değişir. Epilasyon uzmanının duruşu uygulama başarısını çok etkiler. Yanlış duruşu hatalı uygulama yapması ve çabuk yorulmasına neden olur…Uygulama da kesin sonuç ,hijyene önem veren eğitimli ve tecrübeli uzmanınız ile gerçekleşir.



İğneli epilasyonda tek tek her kıla uygulama yapıldığından, uygulamalar diğer epilasyon yöntemlerine göre daha uzun sürer. Bir kıl kökünün tahrip edilebilmesi için ortalama 10-20 Saniye gerekir. Tek uygulamada kılların hepsi temizlenirse ciltte ödem, kızarıklık ,su toplama ve kabuklanma gibi yan etkileri olur. Yüksek akımda o bölge yoğun çalışılmamalıdır birkaç gün içinde devam edilmelidir. İğneli epilasyonda tedavi 6 Ay ile birkaç yıl sürebilir. Bu sebepten dolayı işi mutlaka uzmana yaptırmak gereklidir. İğneli Epilasyon sonrası dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.



Epilasyon yapılan bölge antiseptik sıvı dökülen pamukla silinmelidir. Epilasyon yapılan bölgeye e vitamini içermeyen merhem sürülmelidir. Epilasyon sonrası oluşan kabuklar koparılmamalıdır. Epilasyonu takip eden 24 saat içinde cilde makyaj yapılmamalıdır. Epilasyon yapılan bölgeye 12-24 saat su temas etmemelidir. Epilsayon yapılan bölge Güneşten korunmalıdır. Epilasyon tedavisi süresince çıkan kıllara geçici kıl yok etme yöntemleri kesinlikle uygulanmamalıdır. Ancak iğneli epilasyonun etkisi tartışmasızdır. Gerçekten daimi olarak tüylerden kurtarmasının yanı sıra, başka yöntemlere nazaran her türlü tüy renginde ve kalınlığında kullanılabiliyor. Cildin tipi, rengi ve özelliğinin bir önemi yoktur.

M.A Randevu için Tıkla


57 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page