top of page

RUH SAĞLIĞI ve FİZİKSEL SAĞLIK

Güncelleme tarihi: 27 Ağu 2023



RUH SAĞLIĞI ve FİZİKSEL SAĞLIK ARASINDAKİ İLİŞKİ

Stressiz bir yaşam düşünülemez elbette. Hepimiz hayatımız boyunca kötü olaylara, anılara ve zorluklara maruz kalmışızdır. Kalacağız da. Önemli olan her zaman güzel olaylar yaşayıp mutlu olmaya çalışmak değildir; istenmeyen, kötü olaylar karşısında da sağlam kalabilmek ve mücadele etmek.



G5 Masajı-İstanbul-FG beauty
RUH SAĞLIĞI ve FİZİKSEL SAĞLIK

Hayatımızdan stresi uzaklaştırmaktır. Stres sanılanın aksine sadece ruh sağlığımız için tehlike oluşturmamakta. Cildimize zarar veren nedenlerin de başında yer almaktadır.

Dr. Ata Nejat Ertek bir sözünde “

Cildimiz psikolojik problemlerin aynasıdır. “ diyor.


Gerçekten de öyle. Ruhsal sıkıntılarımız elimizde olmadan cildimize de yansıyor. Stres yaşlanma hızının artmasına, saç beyazlaması ve saç dökülmesine neden oluyor. Stres zamanlarında salgılanan kortizol hormonu kilo kaybı, iştahsızlık, halsizlik gibi sonuçlar doğuruyor. Aynaya her baktığımızda gördüğümüz o istenmeyen görüntü karşısında bir kez daha strese giriyor ve stres sonucunda tekrar fiziksel görüntümüz olumsuz etkileniyor. İşte bu kısır döngü neticesinde hayattan elimizi ayağımızı çekip kendimizi soyutlama noktasına gidebiliyoruz.


Stresten Uzak Bir Yaşam İçin Hayatımızda yapacağımız küçük değişiklerle stresten uzaklaşmak ve stresi kontrol etmek mümkün. Bunun için yapmamız gerekenler


Düzenli uyku
Stresten Uzak Bir Yaşam İçin

1- Düzenli uyku Gün içinde eğer yeterli uyku alınamazsa yapacağımız işler gözümüzde daha da büyüyecek ve strese gireceğiz. Bunun için güne zinde ve uyanık başlamak hem zaman yönetimi ve beraberinde ruh sağlığı açısından çok önemli.


2- Sağlıklı beslenme ve spor Sağlıklı bir vücuda sahip olmak hem kendimize güvenimizi hem de yaşam standardımızı olumlu etkiler. Bunun için beslenme düzenimize dikkat etmeli gün içinde mutlaka 15-20 dakikalık fiziksel aktiviteler yapmalıyız. 3- Boş zaman aktivitesi Gün boyu işlerin yoğunluğuyla meşgul olmak beraberinde stresi getirebilir. Hafta sonlarında veya akşamları eve geldiğimiz zaman kendimize ayıracağımız vakitlerle zihnimizi tazelemek mümkün. Bunun için yeni bir hobi edinebilir ve kendimizi fiziksel ve ruhsal açıdan dinlendirebiliriz.


4- Arkadaşlarla vakit geçirmek Dostlarımızla bir arada olmak bizim yoğun iş tempomuzda dinlememizi sağlar. Ruhumuza iyi geldiğini düşündüğümüz kişileri çevremizde bulundurarak stresten uzaklaşabiliriz.


5- Temizlik Temiz bir ev, temiz bir vücut ve beraberinde temiz bir ruh sağlığı. Birçok insan temizlik yaparak stresten uzaklaştığını ve kendine iyi geldiğini söylüyor. Sizde hafta sonu sabahına temizlik yaparak başlayabilir ve stresi kendinizden uzaklaştırabilirsiniz.







İstanbul Güzellik Salonu - FG Makeup Beautician


Temiz bir cilt için ise sizlere sunduğumuz Hydrfacial Uygulaması Klasik Cilt bakımları ile cildinize parlaklık katabilir, yaşlanmasını geciktirerek sağlıklı bir cilde kavuşmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz.


içerik yazarı/psikolojik danışman

46 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page