top of page

Selülit Tedavisi

Güncelleme tarihi: 7 Eki 2023

SELÜLİT DERECELERİ NELERDİR? Derece 1: Yatarken ve ayakta dururken portakal kabuğu görünümü fark edilmez ve cilt pürüzsüz görünür. Derece 2: Yatma sırasında cilt pürüzsüz görünür, ancak ayaktayken bir miktar çukurlaşma fark edilir. Derece 3: Ayakta dururken ve uzanırken ciltte portakal kabuğu görünümü vardır.


Selülit Tedavisi
G5 Masajı Selülit Giderici

SELÜLİTE NE TÜR GIDA REJİMİ UYGULANMALI ?

Gıda rejimi su açısından zengin tuz açısından zayıf olmalıdır. Proteinden zengin bir diyet önerilir.Proteinin ödemi önleyici ve iştah kırıcı bir rolü vardır.Alkolden uzak durulmalıdır.Elle yapılan masaj,derinin önce hafif harekete geçiriilmesini sağlıyor.yapılan hareketler damarlardaki lenfatik akışı itiyor.Belirli noktalara parmaklarla bastırıldığında kullanılmış lenfler atılarak yenileri oluşuyor, bu da o bölgedeki kan dolaşımının ,hiçbir güç kullanılmadan hızlanmasını sağlıyor.Lenfdranaj makinesi ise, vücutta lenfatik sistem adı verilen ,hücreleri besleyen beyaz sıvı dolaşımı hızlandırıyor.Bu aletin ayrıca kas sistemi üzerinde de olumlu etkisi var.

Makinanın yaptırdığı tüm hareketler damarlardaki lenfatik akışı itiyor ve lenfatik sistemin düz kaslara ait kısmına etki yapıyor. Lenf drenaj, kanda dolaşan serbest yağ asitlerin,kolayca yakabilecek hale getirilmesini sağlıyor.

SELÜLİT TEDAVİSİNDE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER;

Günlük en az 1,5 Lt su içmeye gayret edin. Tuz ve Tuzlu gıdaları kısıtlayın.Diyet tuzu tercih edin Yemek aralarında bir şey içmemeye özen gösterin. Sabah kahvaltıdan önce ve gece yatarken 2 bardak su için Alkollü içecekler,Kola,Nescafe,Oralet ve bozadan mümkünce uzak durun. Şekerli gıdalar ve Katkılardan uzak durun. Patates,pirinç,elma ve havuç su tutucu gıdalardır bunlardan tüketmemeye gayret edin. Dil peyniri hariç diğer peynirleri suda bekleterek yiyin. Fazla tuz kullanmayın,vücudunuzda biriken fazla tuzu atmak için Armut,Enginar, Fesleğen,Lahana ve Maydonoz yemelisiniz. Her gün bir dilim Ananas tüketin. Ayrıca kavun,karpuz ve şeftali yemelisiniz.




FG  Makeup Beautician
Güzelliğinize Güzellik Katalım

SELÜLİTE KARŞI EVDE UYGULANABİLECEKLER * Her banyo sırasında kese kullanabilirsiniz. Kese kan dolaşımını hızlandırarak çalak ve selülitlere iyi gelmektedir. * At kılı fırçası son günlerde asında çok söz ettiren ürünlerden biridir. At kılı fırçası ile tarayarak gözeneklerin açılmasını ve cilt altındaki biriken yağların görünümünü azaltabilirsiniz. Selülit masajı için eşit miktarda susam yağı,limon suyuna bir tatlı kaşığı biberiye yağı ve bir tatlı kaşığı okaliptüs yağı karıştırın. Yukarı doğru hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Ayrıca her sabah 500 Gr suya çeyrek limon ve bir çay kaşığının yarısı kadar zencefil tozu koyup içebilirsiniz.Bu metabolizmayı hızlandırır.




M.A

41 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page