top of page

Tırnak Mantarı Tedavi Yolları

Güncelleme tarihi: 27 Ağu 2023

AYAK TIRNAK MANTARI

Onikomikoz olarak da bilinen tırnak mantarı, zayıf tırnakların ve tırnak kırılmalarının ana nedenlerinden biridir. Böyle bir durumda, tırnak ucunun hemen altında küçük beyaz veya sarı lekeler oluşur. Mantarın neden olduğu enfeksiyon ilerledikçe, bu gördüğünüz lekeler de büyür.

Bu izlerle beraber tırnağınız kalınlaşabilir, dokusu değişebilir. En nihayetinde mantarlı tırnağınız kırılabilir ve bu kırılma sonrası acı hissedebilirsiniz. Günümüzde tırnak mantarı için birçok farmakolojik çözüm bulunmaktadır.


Bunların yanında, size oldukça etkili tedaviler sağlayan, tamamen doğal olan çözümler de bulunmaktadır. Bu yazıda, tırnak mantarının ana nedenlerinden bahsedeceğiz. Mantarlı tırnaklarınızı etkili bir şekilde tedavi etmenize yardımcı olacak ev tedavilerini de bu yazıda sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Tırnak mantarı, dermatofitler, maya ve küf mantarı gibi organizmaların aşırı büyümesinin bir sonucu olarak gelişir. Özellikle enfeksiyon için elverişli bir yer olursa, hem el hem de ayak tırnaklarında ortaya çıkabilir.

Her yaştan insan tırnak mantarı sorunuyla karşılaşabilir; ancak bu sorun yaşlılarda daha sık görülmektedir. Bunun arkasındaki sebep tırnakların yaşlandıkça daha kuru ve daha kırılgan hale gelmesidir. Böylece mantarın bu bölgede saldırıya geçmesi kolaylaşır.


Tırnak mantarı riskini artıran diğer faktörler ise şunlardır:

Kötü kan dolaşımı

Ayak tırnak mantarını hızlı bir şekilde geçirebilmek için elleri ve ayakları sürekli olarak temizlemek gerekir.

Ayak tırnak mantarına sahip olanlar ellerinden geldiğince açık ayakkabı ve pamuklu çoraplar tercih etmelidir.

Zayıf bağışıklık sistemi

Yalın ayakla halka açık havuzlarda ve spor salonlarında gezilmemelidir. Bu durumlar ayak tırnak mantarınızı önlemenize yardımcı olacaktır.

Aşırı terleme ,Şeker hastalığı ,Anormal şekilli tırnak ,Cilt yaralanmaları

Tırnakları uzun süre nemli tutmak mantar enfeksiyonunu tetikleyen en önemli nedenler arasında yer almaktadır

Kuaför salonlarında kullanılan pedikür setlerinin sterilize olduğundan emin olmanız gerektiğini unutmayın.

Aynı zamanda ayak tırnak mantarına sahipseniz yapay tırnak cilalarından mümkün olduğunda uzak durun.


M.A


44 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page